Iets na achten reden we weg van de camping naar Arches N.P. Nadat we weer even gestopt waren bij het bord bij de entree van het park kwamen we in de file terecht om Arches binnen te kunnen rijden. Het was zaterdag en dan komen er waarschijnlijk toch meer mensen naar de omgeving van Moab om al het moois te bekijken.

Na een kwartiertje hadden we de folder en het krantje van het park gekregen en reden we verder naar Park Avenue met zijn lange rechte wanden. Daar moest natuurlijk weer een foto van genomen worden.

Toen weer verder naar Balanced Rock. Je snapt haast niet dat zo’n grote ronde rots blijft liggen op die andere. Maar dat doet hij al eeuwenlang. We zijn er een rondje omheen gelopen om hem van alle kanten goed te kunnen bekijken.

Daarna wilden we bij de Windows section gaan lopen, maar het lukte ons niet om voor allebei de campers een parkeerplaats te vinden. Rik en Carolien zijn hier toen uitgestapt om naar de Turret Arch, Double Arch en de North en South Windows te lopen en wij zijn doorgereden naar de parkeerplaats van Delicate Arch. Daar aangekomen hebben we eerst wat gegeten en zijn toen de berg opgelopen. Het was een pittig tochtje van ongeveer drie kwartier in de hete zon, maar we werden beloond met een schitterend uitzicht op Delicate Arch.

Deze natuurlijke stenen boog siert ook de nummerplaten van de auto’s in Utah. Na een tijdje te hebben gezeten zijn we verder afgedaald naar de voet van Delicate Arch om ons daarna onder de boog te laten vereeuwigen.

Het grappige is dat tegelijkertijd Rik en Carolien ongeveer een kilometer zuidelijker naar het upper Delicate Arch viewpoint waren gelopen en vanaf dat punt zagen dat wij onder de boog stonden! En daar hebben zij weer foto’s van gemaakt.

Na een half uurtje zijn we in drie kwartier weer teruggelopen naar de camper en doorgereden naar de Devils Garden Campground waar ik een half jaar geleden twee plaatsen gereserveerd had. We kwamen daar gelijk met Rik en Carolien aan.

’s Avonds nog een mooi gekleurde zonsondergang gezien vanaf de rotsen.

De foto’s van vandaag staan hier.