Wim heeft heel erg last van de dennenbomen hier. Hij was al aan het hoesten maar nu is hij ook benauwd. Af en toe stomen dan maar. Het was behoorlijk koud vannacht. Rond middernacht was ons laken echt te dun om onder te liggen en hebben we de “comforter” (een soort dekbed) erbij gepakt. Als je door de raampjes naar buiten keek dan zag je een schitterende sterrenhemel. Het is “new moon” oftewel geen maan. We hadden besloten uit te slapen en niet naar de zonsopkomst te gaan in Bryce. Tegen acht uur was ik bij het visitor centre om het weblog bij te werken en de foto’s te uploaden, maar dat ging maar gedeeltelijk. Ik kon nog net de moeders geruststellen dat de radiostilte wordt veroorzaakt doordat we geen wifi hadden, maar toen werd de verbinding alweer verbroken. Later nog maar eens proberen.
Rik en Carolien gingen vandaag vanaf de camping naar Bryce Point lopen. Een hele zware wandeling die wij een andere keer al eens gedaan hebben. Wij zijn we met de shuttle bus naar de Sunset campground gereden om van daaraf over de Navajo trail terug te lopen naar de camping. Eerst een stukje langs de rim. Het uitzicht was weer schitterend. Zo mooi in het ochtendlicht!

Bij Sunset point begon de zware afdaling van de Navajo trail. Zigzaggend moesten we steil naar beneden. Gelukkig hadden we onze stokken bij ons.


Onderweg diverse keren gestopt om de hoodoo’s en andere rotsen te fotograferen en water te drinken. Na zo’n twee uur lopen waren we weer terug bij Sunrise point. Daar vandaan was het nog 20 minuutjes lopen naar de camping.

’s Middags lukte het mij om een deel van het weblog bij te werken. Wim haalde kaartjes bij het visitor centre voor de “show” van het Astronomy festival die vanavond om 21.15 uur begint in het amfitheater en zou een uur duren.

Na het eten heb ik nog een kijkje genomen op het parkeerterrein waar allemaal grote telescopen waren opgesteld voor de “stargate” van het Astronomy festival. Dat zou om 22.00 uur beginnen.

De anderen waren te moe om er naartoe te gaan en doken hun bed in. Ik ben nog wel een half uurtje bij het amfitheater geweest. Daar was een ranger die aan de hand van dia’s en soms ook geluiden allerlei wetenswaardigheden over de maan vertelde. Het sterrenkijken door de telescopen heb ik toen ook maar gelaten voor wat het was.


De foto’s van vandaag staan hier.