Wim voelde zich nog steeds niet lekker vanmorgen en daarom besloten we vanuit Bryce Canyon eerst naar een dokter te rijden. Een klein stukje terug lag het plaatsje Panguitch en daar is een klein hospitaal/clinic.

Rik en Carolien gingen alvast naar Capitol Reef N.P. om te kijken of zij dit keer wel een plekje kunnen bemachtigen op de Fruita Campground middenin het park. Je kunt hier geen plaatsen vooraf reserveren.

Bij de Clinic aangekomen werden we gelijk geholpen. Omdat Wim aan het hoesten en niezen was zou het kunnen zijn dat hij last heeft van de griep en daarvoor moest hij een mondkapje op om te voorkomen dat hij andere bezoekers van de clinic besmet.

Zijn gegevens werden genoteerd en toen moesten we naar de wachtkamer. Een kwartiertje later kwam er een verpleegster ons ophalen. Toen weer een kwartiertje wachten op dokter Mooney. Hij stelde diverse vragen, luisterde naar zijn longen (die waren schoon) en vertelde dat hij waarschijnlijk last heeft van de “Valley Fever”. Die waart altijd rond in de omgeving van Las Vegas. De meeste mensen worden er niet ziek van, maar sommigen kunnen er veel last van hebben. Hij verwacht dat de klachten vanzelf over zullen gaan maar heeft toch ook een recept voor antibiotica en een inhaler voorgeschreven die we daarna zijn gaan ophalen bij de Pharmacy een eindje verderop in het plaatsje. Na een uitgebreide uitleg over de werking van de inhaler konden wij ook op pad naar Capitol Reef.

Wij reden een andere route dan Rik en Carolien en deze was ook prachtig. Door een hele groene omgeving met bergen, riviertjes en toch ook weer rotsen maar dit keer bruin/grijs van kleur.

We hadden eventjes oponthoud omdat ze met de weg bezig waren.

We hebben onderweg ook nog wat boodschappen ingeslagen in Loa. Het laatste stuk reden we langs de rood/oranje rotsen van Capitol Reef. Bij het entree bord zijn we nog even gestopt voor een foto.

En een stukje verderop voor de Twin Rocks en de Castle. Ondertussen hadden we via de walkie talkies contact met Rik gekregen. Die liet ons weten dat het hem gelukt was een plek te krijgen op de Fruita C.G.

Rik stond ons al op te wachten bij de ingang zodat we eerst nog even vuil water konden dumpen en vers water innemen omdat dit vanmorgen niet gelukt was. De plek die hij had gekregen was een hele brede plaats waar we naast elkaar op konden staan. Rondom ons waren de prachtige rotsen van Capitol Reef te zien. Er stonden ook heel veel tentjes.

De foto’s van vandaag staan hier.