Vanmorgen zijn we eerst vuil water gaan dumpen en schoon water gaan innemen voordat we door de tunnel naar de andere kant van Zion konden gaan om via de “East Entrance” het nationale park weer te verlaten. Toen we het park aan de westkant binnenkwamen hebben we al een ticket gekocht om door de tunnel te mogen rijden. Dat kostte $ 15 per camper. De weg naar de tunnel gaat al kronkelend omhoog de bergen in. We hoefden niet lang te wachten. Elke keer kan er maar van één kant verkeer door de tunnel omdat die zo smal is dat de campers in het midden van de tunnel moeten rijden. Aan de andere kant van de tunnel ziet het landschap er gelijk heel anders uit. We stopten nog even om foto’s te maken van “Checkerboard Mesa” en rijden dan het park weer uit.

Iets verderop zien we een kudde buffels lopen. Met jonkies erbij.

Daarna reden we door naar Bryce Canyon National Park maar voordat we daar waren moesten we door Red Canyon. Dit is waarschijnlijk een uitloper van Bryce Canyon maar zoals de naam al doet vermoeden zijn de rotsen veel roder.

Vlak voor de entree van Bryce Canyon is Ruby’s Inn. En daar werden wij door Rik en Carolien getrakteerd op een lunch. We namen hamburgers en cheeseburgers met french fries. Het smaakte ons weer goed.

We hebben nog geïnformeerd naar de bus die naar Rainbow point rijdt. Daarvoor moet je tickets reserveren. Maar de bus bleek er 3,5 uur over te doen en dat vonden we een beetje zonde van onze tijd. De dame van de tickets vertelde ons ook dat vanaf morgen een driedaags Astronomy Festival plaatsvindt in Bryce Canyon. Er vinden dan presentaties plaats en ’s avonds kun je de sterren door telescopen bekijken vanaf diverse plaatsen. Boffen wij even! En toen gingen we weer verder naar onze plaatsen op de North Campground die vlakbij het visitor centre ligt. Alle campings in het park zijn weer volgeboekt zien we.

Na heel wat gemanoeuvreer om de campers goed “level” te krijgen zijn we eerst naar het visitor centre gelopen om de film over het ontstaan van het park te zien en informatie over het festival. Maar de rangers daar wisten er eigenlijk nog niet zoveel van. Daarna zijn we langs de rim naar de Sunrise Point gelopen. Het uitzicht was weer prachtig.

’s Avonds na het eten zijn we met onze camper om 7.45 uur naar Inspiration point gereden om de zonsondergang te zien. Maar we kwamen daar eigenlijk net iets te laat aan, waardoor de verkleuringen van de pilaren en hoodoo’s al grotendeels was geweest. Alleen de toppen waren nog verlicht door de zon. Rik en Carolien zijn vanaf daar langs de rim weer teruggelopen naar de camping. Zij waren om 9.45 uur weer terug. Het was inmiddels al aardig aan het afkoelen buiten. In het visitor centre hadden we gezien dat het ’s nachts tussen de 0 en 5 graden celsius zou worden.


De foto’s van vandaag staan hier.